Allan Ahmadi, Hannah Ødegaard og Morten Gravdal Ødegaard

Kjeltringen støtter Blå Kors Kristiansand: – Alle kan bidra med litt

– Arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand er bare så viktig. Dersom enda flere bedrifter kan donere litt av inntektene til arbeidet, kan Blå Kors hjelpe enda flere. Det sier Hannah Ødegaard, Morten Gravdal Ødegaard og Allan Ahmadi som driver streetfood-vognen Kjeltringen i Avenyen i Sørlandsparken.

Av Ivar Eidsaa

Kjeltringen ble etablert tidligere i år, litt tilfeldig da gamle kokker og matprodusenter kom sammen og var kreative. De fant å ville starte en streetfood-vogn som kunne lage og servere restaurantmat av høy kvalitet, basert på de beste råvarene og med oppskrifter de selv hadde utviklet.

Kriminelt god mat

– Vi ønsket å skulle levere kriminelt god mat til kundene våre, og derav kom navnet Kjeltringen, etter en brainstorm om hva vi skulle kalle oss, ler Morten Gravdal Ødegaard.

– Vi fikk en vogn opp og gå, og vi fikk mulighet til å stå på parkeringsplassen framfor Lager 157 og Sparkjøp i Avenyen i Sørlandsparken, forklarer Hanna Ødegaard, som er driftsleder for Kjeltringen.

Samtidig var de soleklare på at de ønsket å gi noe tilbake til samfunnet. Helt fra starten av bestemte de seg for at alt av tips og panten på drikkeflaskene skulle gå til et sosialt arbeid. Valget falt på Blå Kors Kristiansand.

Imponert over arbeidet

– Vi kjente godt til Blå Kors-arbeidet her i byen. Min onkel, Tom Jarle Istad Kristiansen, har vært med i flere år, og vi er imponert over det gode arbeidet Blå Kors driver, sier Hannah Ødegaard.

Hanna Ødegaard
– Alle monner drar. Om noen kan gi et valgfritt beløp i måneden, om det er hundre kroner eller mer, vil alt ha en stor betydning, oppfordrer Hanna Ødegaard.

For å gjøre det enklere for seg selv, valgte de heller å skulle gi et fast månedlig beløp til arbeidet som Blå Kors gjør i Kristiansand. Hver måned overføres det tusen kroner til arbeidet, og skulle panten og tipsen overstige et årlig beløp på 12.000 kroner, går også dette til Blå Kors.

– Blå Kors gjør så mye bra for så mange, og i en tid hvor mange sliter med utenforskap og lavinntekt, er arbeidet viktigere enn noen gang.

Morten Gravdal Ødegaard

Gjør mye bra

– Derfor har vi et brennende ønske om at enda flere kan bli med og dermed sikre at Blå Kors kan hjelpe enda flere, sier han entusiastisk.

– Alle monner drar. Om noen kan gi et valgfritt beløp i måneden, om det er hundre kroner eller mer, vil alt ha en stor betydning, oppfordrer Hanna Ødegaard.

Vil utvide og gi enda mer

– Vi har et håp om å kunne gi enda mer enn det vi gjør nå, sier Allan Ahmadi.

– Vi går svangre med planer om å utvide med enda flere streetfood-vogner, både i Kristiansand og i andre sørlandsbyer, og vi har bestemt at hver og en av de nye vognene som kommer, skal gjøre det samme; å gi tusen kroner i måneden, alt for å sikre at jobben Blå Kors gjør med forebyggende arbeid, rehabilitering og oppfølging av enkeltmennesker og deres familier, kan omfatte enda flere, sier Allan Ahmadi.