Gerd Åvesland, Kari Rossevatn og Gro Belinda Åvesland Lund

Har strikket mye varmt vintertøy

– Det er fint å kunne bidra, sier Gerd Åvesland, som sammen med Kari Rossevatn og Gro Belinda Åvesland Lund har strikket mye varmt vintertøy som fremover vil komme deltakere ved Blå Kors Barnas Stasjon i Kristiansand til gode.

Av Ivar Eidsaa

Gleden var stor da Gerd, Kari og Gro Belinda gjestet Blå Kors barnas stasjon i Kristiansand. Med seg hadde de bærepose på bærepose med luer, sokker, gensere og kofter som de selv har strikket.

– Så flotte plagg dere har strikket, tusen, tusen takk, smilte virksomhetsleder Anne Randi Hanssen og avdelingsleder Cecilie Reite Weiby da de tre kvinnene hjemmehørende i Hægebostad hadde tatt turen til Kristiansand for å overrekke det de har laget.

– Dette er tøy som vil glede mange. Det er stort behov for varmt vintertøy!

Virksomhetsleder Anne Randi Hanssen

Flere av deltakerne på Blå Kors barnas stasjon har utfordringer med å få inntektene til å strekke til, være seg til mat, strøm og husvære. Når det er behov for nye klær fordi barna har vokst og trenger nye plagg, blir alternativet gjerne rimelige plagg kjøpt på tilbud, og ofte er dette plagg som er laget av syntetisk materiale.

– Det å kunne få varmt strikket tøy blir jo veldig fint, og det betyr også mye å kunne få et nytt plagg, for flere av våre deltakere skjer ikke det så ofte, fremholder Hanssen.

Gensere, luer og votter
Gensere, luer og votter var bare litt av det Gro Belinda Åvesland Lund, Gerd Åvesland og Kari Rossevatn hadde med. Anne Randi Hanssen og Cecilie Reiste Weiby fra Blå Kors barnas stasjon henholdsvis bak til venstre og bak til høyre.

Hjelpesendinger

Gerd Åvesland og Kari Rossevatn har i flere år strikket plagg som de har gitt videre til dem som trenger det.

De har i flere år strikket plagg som er blitt med til hjelpendingene som Evangeliesenteret har hatt til Russland. Som følge av pandemien – og krigen i Ukraina, har sendingene blitt satt på pause.

Pausen til tross, de to har fortsatt å strikke.

– Det er en fin aktivitet å sitte med på kveldene, sier Gerd Åvesland.

Opphold i aktivitetsparken

De tre hadde med seg enda mer som de kunne gi.

Gro Belinda Åvesland Lund overrekker opphold på Lyngda aktivitetspark til Blå Kors barnas stasjon
Gro Belinda Åvesland Lund kunne overrekke et opphold på Lyngda aktivitetspark til Anne Randi Hanssen fra Blå Kors barnas stasjon.

– Jeg er bookingansvarlig for tretopphytten som er blitt bygd og er eid av Eiken idrettslag, de ligger i nærheten av Lygne aktivitetspark på Skeie, og vi har booket inn overnatting for seks personer i tretopphytten som dere kan bruke når dere har anledning til det, kunne Gro Belinda Åvesland Lund fortelle.

Tretopphytta har utsikt over Lygne, vannet som ligger midt i byda. Utenfor er det aktivitetsløype med zip-line, ca. 300 meter til en større aktivitetsløype, kanoutleie, badestrand med flytebrygge og vanntrampoline og 900 meter til bygdas butikker og bakeri.

– Tusen takk, vi ser frem til å ta med deltakere på en spennende og opplevelsesrik tur, smilte Cecilie Reite Weiby.