Frivillighet i Blå Kors: Tidgiver

Tidgivere = frivillige + så mye mer!

Frivillige i Blå Kors heter Tidgivere, fordi som frivillig er det ingenting annet du trenger å gi – kun tiden din. Og den bestemmer du selv hvordan du vil bruke. Som Tidgiver deler du litt av tiden din med noen som kan få glede av dine interesser og hobbyer i hverdagen.  

Du kan gjøre en ganske stor forskjell med din ganske vanlige hverdag. Vi trenger deg som går tur med hunden hver dag, som har bandøving på torsdager, er hobbyfotograf eller deg som er en ressurssterk pensjonist.

Jobbe frivillig i Blå Kors?

 • Du får gjøre noe helt nytt.
 • Du får en pustepause fra din egen hverdag.
 • Du kan si litt mer enn “Jeg bryr meg om mennesker” på jobbintervju.
 • Du får ny og meningsfull erfaring.
 • Du blir satt pris på.
 • Du er viktig.

Dersom du bruker tid for å hjelpe andre, vil du oppleve å ha mer tid til overs og ikke mindre, viser studier. Det vil si at du “vinner” tid på å være frivillig!

Blir du frivillig Tidgiver hos Blå Kors, vil du også få attest for alt frivillig arbeid du utfører hos oss, samt relevante kurs og aktiviteter innen feltet.

Hvordan kan jeg bli frivillig?

Som frivillig Tidgiver bestemmer du selv hvordan du vil dele tiden din. Det er jo din tid tross alt! Du er like mye Tidgiver om du er med den ene gangen på juleverkstedet eller om du er med på to gåturer i uka.

Du velger selv hva som passer best for deg – om det er å være en trygg voksen for barn og unge, en samtalepartner, en å lage mat med eller en treningskompis.  

 • Gatenært

  Blå Kors har et gatenært, lavterskel tilbud i en rekke byer slik at mennesker med aktive utfordringer kan ha et trygt og trivelig sted å være.

  Kafeer, stuer, dagsenter, kontaktsenter – Her har man matutdeling, gratis aktivitetstilbud, veiledning og motivasjonssamtaler.

 • Etter behandling

  I Blå Kors finnes det ulike arbeids- og inkluderingstilbud og tilbud for oppfølging etter behandling, og går under forskjellige navn: Småjobbsentralen, Jobbkonsulentene, AS Rehabil, Steg for Steg.

  Disse tilbudene er for mennesker som ønsker seg tilbake til en vanlig hverdag og for å oppnå dette setter man seg mål for ting man ønsker å trene på. Tidgivere bidrar med å oppnå disse målene, om det er: å lære seg en ny hobby som fotografering, maling, trening, å øve på å bli bedre i sosiale settinger eller hjelp med husholdning og regnskap osv.

 • Familiearbeid

  Blå Kors har også tilbud for familier i vanskelige livssituasjoner – dette kan være på grunn av rus eller andre ting som fattigdom eller psykiske lidelser. Her kan man bidra med praktiske oppgaver og gi et par ekstra hender, eller være en hyggelig og trygg voksen med foreldre og barn.

  Vi driver både ferietilbudet: Blå Kors Ferier og lokale veiledningstilbud for familier med barn 0-12 år: Barnas Stasjon.

 • Barn- og ungdomsarbeid

  Vi har et landsomfattende barn- og ungdomsarbeid i Blå Kors, som tilbyr fritids- og aktivitetstilbud, hvor man kan bidra med praktiske forberedelser og aktiviteter.

  Vårt barn- og ungdomsarbeid omfatter lokale Blå Kors Ung(BKU) -lag og egne Speiderklubber.

Hvor kan jeg bli frivillig i Blå Kors?

Oversikt over alle steder i Norge hvor du kan være Tidgiver.

Ser du ikke hjemstedet ditt på kartet? Vi har en rekke foreninger som har behov for frivillig arbeid, så sjekk ut om det finnes en forening i nærheten av deg.

Tid er den fineste gaven vi kan gi hverandre! Derfor var det også tema for Verdensdagen for psykisk helse i 2019.

Bli Tidgiver